JOULUKOTI TUOMIOKIRKON TAKANA

 


 
 
Puutalossa, Turun kauneimman ja komeimman joulukuusen lähistöllä, valmistellaan joulua. Täällä asuu tuttu perhe, joka arvostaa kotiaan ja kunnostaa sitä vanhaa kunnioittaen.

Makuuhuoneeseen on juuri koottu vanha kakluuni. Korkea huone antaa sille oikeutta. Pellavaa, virkattuja pitsipeittoja ja tyynynpäällisiä, villasukkia siellä täällä, kissa kehräämässä jaloissa...Makuuhuoneen yöpöytinä ovat vanhat tuolit. 
Ikkunalaudoille tehdään jouluinen asetelma ja jouluvalot laitetaan tuikkimaan pehmeästi verhon taakse.


 
 
Pieni kuusi sammaleineen istutetaan lasivaasiin olohuoneeseen puuarkun päälle. Pitsinauhoja ja korttiaskareita perheen äidin harrastuksesta kertyy ympärille...kaikki saavat olla esillä, kun kerran joulua valmistellaan.
 
 
 
 
Kynttilöitä ja lyhtyjä, romanttisia joulun yksityiskohtia tuodaan lisää olohuoneeseen. 
 


Kauneimmat joulun villasukat
 
 
Kaksi hurmaavaa perheen pientä poikaa juoksevat huoneesta toiseen joulufiiliksissä. Heidän kolmas joulunsa on piparinmakuinen ja jännitystä täynnä! Siitä oma juttunsa seuraavassa postauksessa.

4 kommenttia

 1. Voih, miten suloista ja niin tavattoman tuttua ja ihanaa joulutunnelmaa - ja arvaa vaan alkaako ikävä nostelemaan päätään... kyllä! Terkut Turkuun, sinne kotikunnaille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana:D terveisesi Turkuun tulevat perille! Joulu on sydämissämme, rakkaissa muistoissa, hetkissä lapsuuden ja läsnä siellä, missä olemme ja minne sen teemme. Iloa, joulun tunnelmaa ja tuoksuja sinne sinulle ja perheellesi! t; Hanna

   Poista
 2. Nautinnollisen soljuvaa tekstiäsi on ilo lukea! Kotikin houkuttelevan innostava. tuikku

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon Tuikku. Tuo koti on kiva ja kiva perhe asuu siellä, on asuttavaa, kodikasta ja nättiä.

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall