HAVUISTA HYASINTTIIN

On arvattavaa, että meillä tykätään kukista. Niitä on lähes aina maljakoissa, eteisestä keittiöön ja vähän muuallakin. Joskus lasikippojen täytteenä on luonnosta kerätyt kukat  ja vuodenajasta riippuen mustikanvarvut, omena- tai kirsikanpuunoksat. Joulun alla maljakoissa, pulloissa tai ruukuissa kukoistavat lehtikuusenoksat, kuusen-ja männynhavyt, jouluruusut tai valkoiset hyasintin sipulit. 

Kun on ollut aihetta juhlaan, on ollut myös suuri ilo nauttia upeista kimpuista. Kukkia on aina ihana saada ja ihana antaa. Vaikka leikkokukat kestävätkin runsaan viikon ajan, tuovat ne kauneutta arkeen, elävyyttä kotiin ja samalla kertovat vuodenajasta. 

Viime viikolla matkasin Keski-Suomeen maalaismaisemaan ja halusin viedä jouluisen kukkatervehdyksen mukanani. Oli aika avata Piia Jaalan kukkakaupan ovi Turun Linnankadulla.
 

Kukkakaupan edustalla tervehtii joulu. Suuret sammalpallot havujen, pajuköynnösten ja ihanien korien keskellä, herttaiset kranssit ja mistelinoksat, lyhdyt ja suloiset hyasinttiruukut sekä ovessa keikkuvat sydämet toivottavat asiakkaat tervetulleeksi vehreään kauppaan. 


 

Piialla on hyvä tyylitaju ja vahva kädenjälki, se näkyy myös valikoimassa. Upeat joulukukat ja runsaat asetelmat täyttävät koko kaupan. Hyllyillä on myös käsintehtyjä kynttilöitä, lyhtyjä, joulukoristeita ja kortteja. 

Piia asettelee peltisen vadin päälle risukranssin ja koristelee sen käärmekuusen oksilla. Keskelle kaksi valkoista kynttilää, hyasintin sipulit, sammalta ja koko komeus pakettiin. Vielä herttainen sydänkoriste nauhaan ja joulutervehdys on valmis!
Kukkakauppa Piia Jaala - Linnankatu 9, Turku
 


5 kommenttia

 1. Muotia-ja maalaismaisemaa-Hanna kiittää kaimaansa ja Piiaa upeasta joulutervehdyksestä!

  VastaaPoista
 2. Ihania sammalpalloja ja vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kurkistit tänne Viherrys:D Tunnelmia jouluisia sinulle!

   Poista
 3. Hip Hei! Tuon kaupan ikkunan taa juutuin viime talvena pitkäksi toviksi, kun oli visiitillä Turussa. Ihastuttava!

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall