HELMEN HOHDETTA & HAVUNTUOKSUA

Maalaismaiseman rauhassa hohtaa Helmi. Sen kymmenes joulu on rakentunut kuten koko navettapuotikin, rakkaudesta aitoon ja rehtiin maalaisromantiikkaan, taidosta luoda koteihin kauneutta, arkeen kestävyyttä ja arvoihimme kunnioitusta vanhaa kohtaan. Näin kuvailee Annarina, Adalmiinan Helmen yrittäjä.  

Navettapuodin ovella meitä vastaanottaa havujen tuoksu. Kahvila Opaliinan Veronika on keittänyt kotimaisista omenoista jouluisen glögin ja pian nautimme höyryävää juomaa hämärässä tallitilassa puupenkeillä, lampaantaljojen ja villafilttien lämmittäessä. Sienipiiras on suussasulavaa, makeat kakkupalat kuin kakkutaivaasta. Tallin katosta riippuvat vanhoista sinkkiämpäreistä tehdyt lamput tuoden tuikkivien joulukuusten ja kynttilänloisteen kanssa valoa ja tunnelmaa ympärille.


 
 
 

Opaliinan Veronikan omenaglögi on ihanin joulunajan juoma!
 
******

Joka kerta, kun astun Helmen puotiin, pysähdyn heti ovella ihastellen ihmettelemään sen harmonista tunnelmaa. Värit ja tuotteet ovat tarkoin valittuja ja aseteltuja, uudet ja antiikit sulassa sovussa keskenään ja somistuksena käytetyt puunoksat ja havut kertovat vuodenajasta. Kaikki on aitoa. 

******

Annarina on loistava esimerkki yrittäjästä, joka on alusta saakka uskonut unelmiinsa, luottanut itseensä ja visioihinsa tehdessään navettapuotiaan uniikiksi talonpoikaisantiikki- ja sisustusliikkeeksi. Jokainen ymmärtää, että siihen on tarvittu lukemattomia työtunteja ja ammattitaitoa, hyvää makua ja kykyä palvella asiakkaita.

 

Löydän hiukan teollisen oloisen, rouhean peltisen apupöydän navettapuodin perältä. Annarina kertoo tarinan sen takaa ja purkaa  somistuksessa olleen "yöpöydän" mukaani.

Vaikka kotimatka on pitkä, mieli on hyvä ja inspiroitunut. Maalaismaiseman tunnelma, navettapuodin jouluinen syke, hymyt, hyvät maut ja ystävällinen palvelu tarttuivat mukaani matkalle kotiin ja omiin valmisteluihin.


Kranssiaitan floristi-Marin muhkeat havukranssit   

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© VILLA PUOMI
Maira Gall