MONTE MARCELLOSTA LERICIIN

En kirjoittanut syyslomalla matkapäiväkirjaa ja siksi halusinkin tallentaa muutaman valokuvan Italian matkan tunnelmista Villa Puomin blogi-postauksiin.

Teema-matkamme Liguriaan oli valloittava vaellus ja vei meidät vuoren varmasti paikkoihin, mihin emme itse olisi rantalomalla edes eksyneet. Matkan kuvauksessa kohdetta suositeltiin hyväkuntoisille ja se luokiteltiin keskitasoiseksi, mutta jälkikäteen voin sanoa, että säännöllisen reippaastikin liikuntaa harrastavalle, mihin ei kirjoittajaa voi lukea, patikoinnit olivat hien pintaan ja sykkeen korkealle nostavia, vaativia kuntolenkkejä.

Alppien juurella maisemat ovat pysähdyttävän kauniita. Ilma 300-700 m merenpinnan yläpuolella tuntuu erilaiselta hengittää ilman lenkkeilyäkin. Oman jännityksensä patikkaan tuo lisäksi vuorten rinteille laskeutuvat pilvet, jotka ropsauttavat silloin tällöin voimakasta sadetta niskaan sekä vanhat,kivikkoiset muuliaasipolut ja kivirappuset jyrkänteiltä rantaan.

Monte Marcellon kylä n. 300 m korkeudessa on pienten kujien sokkelo.
Vanha linnoitus ympärillään tämä pikku kylä kätkee sisäänsä
loma-asuntoja, joista monet olivat nyt myynnissä. 

 
 

Keskiaikaisen Monte Marcellon kylän kujilta patikoimme aleponmäntyjen, sypressien ja oliivipuiden reunustamaa reittiä alas Tellaron vanhaan kalastajakylään, missä kuivatimme varusteita ja nautimme retkilounaaksi juustoja, oliiveja, pestoa, kinkkua, kypsyneitä tomaatteja sekä foccaciaa, parhaita Italian makuja.


Kaikki varusteemme kastuivat patikan alkumetreillä,
mutta Tellaron aurinko kuivatti ne hetkessä.Tellaron kylästä on huikeat näkymät merelle
ja Tinon ja Palmarian saarille.


Upea Lericin rantakylä oli palkintona 9 km:n vaelluksesta. "Tikkuja" oli pystyssä vieri vieressä mahtavan linnoituksen suojassa olevassa venesatamassa. Mietimme, miten helppoa purjehtiminen tai veneily ylipäätään täällä on, kun ei tarvitse nostaa paattiaan talviteloille.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© VILLA PUOMI
Maira Gall