MADONNAN JALANJÄLJILLÄ

Santa Margheritan kylästä lähtee kävelypolku Monte di Portofinon luonnonpuistoon. Rinteillä kasvavien oliivipuiden alle on kiinnitetty verkkoja valmiiksi sadonkorjuuta varten. Vaijeriköysillä keikkuvat puulaatikot kuljettavat pian alas kilokaupalla Italian ihanimpia oliiveja.

Syys-lokakuun vaihde on Ligurian rannikolla lempeän lämmin. Kahdeksan päivän patikointimatkamme ryhmässä osoittautuu todelliseksi aktiivilomaksi yhdistäen reippaan kuntoilun ja paikallisiin pikkukyliin tutustumisen vuorten rinteillä. Elämä Italian rannikolla, patikkapolkujen maisemissa ja meren rannalla vanhoissa, kunnostetuissa kalastajakylissä vie heti mennessään.


Kuljemme kapeita rinnepolkuja luonnonpuistosta
merenrantaan ja ohitamme korkealla kohoavan hotellin, Albergo Splendidon,
jossa megatähti Madonnakin
juhlisti syntymäpäiviään.


Patikointimme ensimmäinen päivä päättyy suojaisaan Portofinon kylään. Vilkas puheensorina täyttää katukahviloiden ja ravintoloiden terassit ja turistit herkuttelevat rannan tuntumassa jäätelöllä. Pienillä kujilla ja rantakaduilla on vieri vieressä hurmaavia muotia, merkkilaukkuja ja timantteja myyviä putiikkeja.Paikallisten elämä näkyy kaduilla ja kujilla.
On kuin kävelisi keskellä elokuvaa.


 

Satamassa veneet ovat kiinnitettyinä keulasta ja perästä rivisuorassa kettinkipoijuihin ja pysyvät paikoillaan turisteja kuljettavista pikku laivoista huolimatta. Luxusjahtien kansia kiillotetaan, purjeveneiden varusteita kuivatetaan ja kalastusveneitä valmistellaan saalisretkiä varten.


Välimeren lempeä ilmasto ja turkoosinsininen,
lämmin vesi houkuttelee
monia purjehtijoita.
Portofino on myös italialaisten lomaparatiisi, minne mm. elokuvatähdet kokoontuvat marraskuun alkupäivinä lomakauden päätökseen.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© VILLA PUOMI
Maira Gall