SYYSOMPUT

Sen tietää jo taikinan mausta, koska tulee hyvä piirakka. Kun aineksissa ei säästellä, eikä tarvitse tehdä kiireessä, voi nauttia leipomisesta. Olen varma, että jokainen kunnon leipuri toivoo jo tekovaiheessa, että tulis hyvä kakku. Toivoo niiden, jotka leipomuksia syövät tykästyvän makuun.

Syyskuun ensimmäinen oli hyvä aloittaa kävelylenkillä. Paluumatkalla ei voinut olla pysähtymättä tien vieressä sinnittelevän jäkälöityneen omenapuun kohdalle, kun punaisista ihanimmat pikkuomput kutsuivat poimimaan. Saimme kuljetettua sopivan määrän sateenvarjon sisällä kotiin asti ja ryhdyin leipomuksiin saman tien. Noh... ensin otettiin kuitenkin muutama kuva punaposkista. Mikähän tämä lajike on? Ei maistunut Kanelilta!
  

Taikina

- 125 g voita
- 2 dl ruokosokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 muna
- 1 tl hienonnettua kaardemummaa

 

Täyte

- 250 g Valion valkosuklaa-limerahkaa
- 1dl creme freshiä
- 1 muna
- 1 tl vanilliinisokeria

 

sekä kulhollinen kotimaisia syysomenoita. 

Ohje

Pese omenat, poista siemenkodat ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Sekoita lusikalla kaikki taikinan ainekset kulhossa ja painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lado omenansiivut taikinan päälle ja laita piirakka paistumaan 170 asteiseen uuniin noin 25 min. ajaksi. Ota sitten vuoka uunista ja kaada valmiiksi sekoitettu täyte omenoiden päälle. Piirakkataikina on tässä vaiheessa vielä raaka, joten jatka paistamista n. puoli tuntia. Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä. 


Paras kohta tulee tässä: valmis piirakka jäi kuvaamatta kaikessa touhussa ja se syötiin loppuun. Se oli mehevä ja makoisa ja sopi hienosti purjehtijan tekemän poronpaistin jälkiruuaksi.
Syksyisiä omppuhetkiä ja -retkiä kaikille lukijoille!

- Hanna-  

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© VILLA PUOMI
Maira Gall