STENSKÄR

Stenskärin laiturilla paikallinen kalastaja pesee verkkojaan tottunein ottein. Venevajan seinustalla kukkivat runsaat kesäkukat ja vajan avoin ovi houkuttelee sisään. Sisällä on ihana puoti, missä Agneta Jansson palvelee veneilijöitä. Hän on juuri edellisenä päivänä leiponut monta saaristolaislimppua ja täyttänyt puotinsa korit tuoreilla vihanneksilla. Styroksilaatikoissa tuoksuvat savustetut kalat.  Ostamme limpun, pari ahventa ja pienen siian ja vaihdamme kesän kuulumiset. 


Saarella on 1,5 km: n luontopolku, jonka kierrämme. Lammasaitauksia, vanha tuulimylly, hiidenkirnu, pirunpeltoja, vanhojen asutusten raunioita sekä upeat näkymät saaristomerelle. Mielenkiintoista nähdä, miten ihmiset ovat eläneet ennen ja miten saaristolaiset elävät tänään. Kuulemme, että saarelta voi vuokrata mökkejä, olisikin hienoa tulla uudelleen kokemaan syksyistä saaristoa vaikka yhteysaluksella.
Veneellä teemme lounassalaatin savusiiasta. Ennen kuin se valmistuu, on pakko maistaa tuoretta limppua. Maistamisesta ei meinaa tulla loppua, saaristolaislimppua parhaimmillaan! 

Stenskär sijaitsee Nauvon eteläpuolella, Gullkronasta lounaaseen. 
2 kommenttia

  1. Ihana postaus, kuten monet aikaisemmatkin! Tämä Stenskär pitää laittaa muistiin, kuulostaa ja näyttää viihtyisältä paikalta :) Perjantaina veneilimme Utöön, sinnekin oli vihdoin kiva päästä.

    Myötätuulta purjeisiin!

    VastaaPoista
  2. Kiva Teija, kun olet siellä! Voi Utö! Se taitaa jäädä tältä kesältä. Nyt olikin upea loppuviikko ja Utö varmasti kaunis.

    VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall