NÖYHTÄPOSSUA SALONGISSA







Ilta-auringon valaistessa teimme purjehduspäivän päätteeksi kevyen illallisen nöyhtäpossusta. Se sai rapean pinnan ja kauniin värin pannulla ja maistui sellaisenaan BBQ-kastikedipin ja vihreän salaatin kanssa. 

Tätä herkkua on syöty mm. Tanskassa, suosikkiravintola Bone's:ssa sekä lampaasta valmistettuna Smakbyssä. Ks.aiempi postaukseni makukylästä. 

Herkun valmistus vie aikaa, mutta kärsivällisyys palkitaan. Tässä purjehtijan sovellus monesta ohjeesta.



PULLED PORK eli NÖYHTÄPOSSU

n. 2kg possun niskaa
savustuspussi

mausteet

chilijauhetta
savupaprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

näitä kaikkia ruokalusikallinen.


murskattua kuminaa
cheyenne-pippuria

näitä teelusikallinen.

lisäksi 1dl fariinisokeria ja saman verran kuivattua sipulirouhetta. 

Sekoita näistä kaikista mausteseos ja hiero se lihan pintaan. Laita maustettu possunniska savustuspussiin, jossa on katajanpuruja(valmis pussi)ja pussi grilliin hiillokselle noin tunniksi. 

Siirrä liha savustuspussista kinkkupussiin ja laita se vielä 150 asteiseen uuniin 4-5 tunniksi. 

Anna jäähtyä kunnolla ja revi kypsä liha tämän jälkeen " nöyhtäksi". 

Tarjoa kylmänä sellaisenaan, barbeque- ja/tai dippikastikkeen kanssa, tee hampurilainen tai paista pannulla rapeaksi ja tarjoa kesäsalaatin sekä paistettujen uusien perunoiden kanssa. 


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© VILLA PUOMI
Maira Gall