MAARIANHAMINASSA

Kun näkee aamulla sinitaivaan kattoikkunasta ja saa nauttia aamuteen veneen sitloodassa auringon lämmössä, on jo unohtanut edellisen päivän pipo-päässä-kesälomalla-fiiliksen. Kovaa tuulta on riittänyt purjehdusreissulla monta päivää. Kihdin yli 10-11 m/sek, Teilin kuoppaisella merellä 12 m/sek ja lohduton Lumparn vielä etuvastaisessa 15 m/sek luoteistuulessa. Sitähän se purjehdus on, tuulen voimalla eteenpäin kulkemista vinossa kulmassa! 

Maarianhaminan itäsatama oli lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä, kun saavuimme sinne tiistaina kahden jälkeen iltapäivällä. Saimme kuitenkin ulkolaiturista poijupaikan, josta siirryimme seuraavana aamuna satama-altaaseen tolppapaikan vapauduttua.  Täytyy ihmetellä sitä mahdottoman vilkasta liikennettä venesatamissa. Yhä aikaisemmin, jopa seitsemältä aamulla, lähdetään liikkeelle, jotta saataisiin seuraavassa satamassa vapaa laituripaikka.  Eikö kesällä ja lomalla vietetäkkään leppoisaa ja kiireetöntä aikaa? Allekirjoittanut ei ainakaan suostu muuhun ja purjehtija on samaa mieltä. 

Maarianhaminassa on aina kiva käydä. Kaupunki on varsinkin heinäkuussa täynnä vierailijoita, kun tapahtumia järjestetään kiitettävästi. Tällä viikolla oli Meripäivät sekä perinneveneiden purjehdus, viikonvaihteessa on tulossa Rock off- festivaalit ja vielä loppukuusta Viikinkimarkkinat. 

Itäsataman suuri plussa annetaan tänä kesänä Fina Fisken -kalakojulle, joka palvelee tiistaista perjantaihin veneilijöitä myyden pikkusuolaista:  lohipiirakoita,  katkarapuleipiä ja kala-annoksia venelounaaksi ja matkaevääksi. Tuoreuden tuntee kielellä! 

Maarianhamina on kesäkaupunki kaikille aisteille! 

-Hanna-


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© VILLA PUOMI
Maira Gall