WEST 5-9 m/sek

Vain muutama toinen purjevene iltapäivällä Airistolla. Monet olivat  lähteneet reissuun jo perjantai-iltana helteisen viikon jälkeen. Kohtalaisen reippaassa sivutuulessa matka eteni isopurjeen ja fokan voimin keskimäärin 5-6 solmua. Aurinko lämmitti täydeltä siniseltä taivaalta ja koitin nauttia sen lämmöstä sprayhoodin suojassa.


 

 
 
Merivesi oli +16 C ja hohkasi vielä kylmää, oli ihan pakko pukea tuulenpitävää. Nuo Sebagon takit ostettiin viime kesänä ja ovat olleet paras veneilyvaateostos vuosiin. Pitävät tuulta, pientä sadetta ja lisäksi ovat tosi miellyttävät paljastakin ihoa vasten.




 
Veneellä on tärkeää pitää mukana oikea vaatevarustus. Ilman purjehdushanskoja saa kämmenet kipeiksi köysien käsittelystä. Aurinkolaseista hyväksyn vain polaroidut ja niistäkin paras malli olisi leveäsankaiset, ne ovatkin hankintalistalla.
 
 
 


Purjehdusliiveistä voidaan olla montaa mieltä,  meillä on kuitenkin ne AINA ...takin alla tai päällä.
 
 
Viiden tunnin purjehduksen jälkeen laskimme purjeet. Ankkuroimme tuttuun luonnonsatamaan, pääsimme puusaunan löylyihin, valmiiseen iltapalapöytään ja jäimme hetkeksi nauttimaan upeasta, lähes tyvenestä merimaisemasta.
 
 
 

 

2 kommenttia

  1. Hienoja kuvia. Me nautimme samasta tuulesta Nauvon alapuolella. Polarisoimattomilla aurinkolaseilla näkee paremmin lukea plotteria. Paukkuliivit ovat meilläkin päällä koko ajan.

    VastaaPoista
  2. Hienolta vaikuttaa! Meillä kausi vielä(kin) käynnistymättä, kun myöhästynyt kevät vaikuttaa vieläkin yhteen sun toiseen puuhaan. Tavararoita veneellä tarvitaan, yhtä sun toista. ;) Terveisin tuikku

    VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall