RAKKAUDESTA SIMPUKANKUORIIN

 


Ne olivat olleet mielessä jo koko kevään ajan. Kerran sisustusystäväni oli tehnyt niitä perheelleen ja toi pyynnöstäni niitä pussillisen pestyinä. Olin kysellyt myös kalatiskiltä, eikö pelkkiä kuoria jää sivuun ja voisiko niitä hakea joku kerta? Ei onnistunut.

Niinpä rohkaisin mieleni, mursin ennakkoluuloni ja etsin sopivan ohjeen netistä. Ohjeita olikin monta ja sovelsin niistä seuraavanlaisen:


Timjamisimpukat

Iso pussillinen tuoreita sinisimpukoita
4 dl valkoviiniä
2 suurta valkosipulin kynttä
Pari uutta ja pientä punasipulia ja niiden vihreät varret
Iso nokare voita
1,5 dl kermaa
Nippu tuoretta timjamia

Pese huolellisesti simpukat. Kopauta jokaista pöytään ja laita pois auenneet. Sulata kattilanpohjalla voinokare ja ruskista siinä pieneksi silputut sipulit ja valkosipulit. Lisää kattilaan kaikki simpukat ja päälle timjamin oksat. Kaada vakoviini kaiken päälle ja sulje kansi. Anna höyrystyä miedolla lämmöllä liedellä n.8 minuuttia, kunnes simpukankuoret ovat auenneet. Nosta reikäkauhalla simpukat tarjoiluvadille tai kulhoon ja kuumenna kattilaan jääneen liemen joukkoon kerma. Kaada lopuksi liemi simpukoiden päälle tai tarjoile osa liemestä kastikekulhosta.

Nauti paahtoleivän, patongin tai saaristolaisleivän kanssa.


 
Olin onnellinen ja samoin koko perhe, kun simpukat maistuivat taivaallisilta. Näitä teemme varmasti uudelleen.

Sitten seuraa tärkeä vaihe: pesin kuoret uudelleen,  astianpesuaineella, ilman sisusta tietenkin. Kuivasin ja laitoin suureen lasiastiaan. Voiko kauniimpia sinisimpukoita olla!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© VILLA PUOMI
Maira Gall