SIIVOUSTA JA VAIHTUVIA ASETELMIA

Mitä olisikaan koti ilman siivousta ja mitä siivous ilman vaihtuvia asetelmia? Onko sohvatyynyjen asennolla merkitystä?

Vuosien mittaan ja perheen myötä olen oppinut suvaitsemaan pientä epäjärjestystä kotona. Vaatteet vaeltavat huoneesta toiseen, maitolasista jää iltapalan jälkeen rengasmainen muisto lasipöydälle, shampoopullot unohtuvat saunapenkille ja hammastahnakökkö tervehtii aamulla lavuaarissa. Koti on elämistä varten, mutta jotkut eivät ymmärrä pienten asioiden aikaansaamaa kaaosta tai toisaalta niiden korjaamisen jälkeistä siisteyttä?

Kun viime vuonna valon juhlaa tehdessäni kuljin poronsarvet kädessä kotona paikasta toiseen hakien sopivaa asetelman paikkaa, mieheni tuhahti, ettei ole mitään merkitystä muille perheenjäsenille, missä asennossa sarvet olisivat pöydällä. Kiitos "sisustussieluiselle sisarelleni", kun hän kertoi, että sarvien paikalla ja asennolla oli merkitystä hänelle!

Uskon vahvasti, että siistillä, kauniilla kodilla ja sen asioilla on merkitystä meille. Muistikuva kodin järjestyksestä, arjen rutiineista, vuodenaikojen ja juhlien järjestelyistä ja joistakin esineistä jää mieliimme. Jossain vaiheessa huomaamme, miten peritystä onkin tullut tapamme tehdä omaa kotia, siivouksesta osa perheen rutiinia, sisutuksesta osa elämää. 

Hyviä inspiraatioita kevätsiivoukseen ja -sisustukseen!

Puukulho Adalmiinan Helmestä,
kivi saariston rakkaalta rannalta.
   

3 kommenttia

 1. Kiitos inspiroivasta tekstistä! Tunnistin siitä itseni, samaan tapaan toimin... ;) tuikku

  VastaaPoista
 2. Hei, kiva kun liityit lukijaksi blogiini. Täältähän löytyi kaunis, uudehko blogi! :)

  Voi kuinka tutulta kirjoituksesi tuntuukaan... No, kuinka se voisi muuta ollakaan kolmen miespuolisen kanssa eläessä!

  VastaaPoista
 3. Sanasi kolahtivat edelleen. Nyt ei enää anonyyminä. ;) Tuija

  VastaaPoista

© VILLA PUOMI
Maira Gall